|
Imaš dve izbiri
1- kupiš v tgovini. Dobiš žakoja neznanega izvora, po možnosti s kupom bolezni, prestrašenega, nezaupljivega, dragega, takega, ki je veliko preterpel in o njem prodajalci nimajo pojma.
2- Kupiš pri rejcu. Dobiš žakoja, ki je ročno hranjen, zdrav, navajen ljudi, takega, ki ni dosti preterpel, ker se ponavadi rejci zelo trudijo z njimi in ti znajo veliko pomagati pred, med in po nakupu ptice. edino za ceno nisem siguren, vendar je dobro dati rečmo tudi šeenkrat več, kot je v trgovini in ti skoraj zagotovo (če mu vse nudiš) živi več desetletij (50let+).
Sedaj je pa na tebi da se odločiš, kje in kakšnega boš kupil.
Pa še nekaj je. Svetujem da kupiš ročno hranjenega, čeprav so malo dražji od naravno hranjenih, vendar se izplača.
Če želiš me po zs kontaktiraj in ti pošljem link, na katerem se najde in stopi v stik s nekaterimi rejci (tu pa ne bom, da me ne bodo križali)
Pa še nekaj. Denar ne sme biti ovira pri nakupu. Moraš se zavedati, da ta ptica dosti stane, dosti poje in zdemolira ogromno stvari, resnično kvalitetna kletka, tudi ni neki najcenejšega, potem, je pa še možnost da bo potreboval veterinarja, zaradi bolezni ali poškodb....
Mah če te še kaj zanima na splošno o papigah in nakupu ti brez težav pomagam.
Edino jaz nimam žakoja ampak amazonko, vendar proces nabave, pa je enak.
_________________ LP
Boštjan
|